3 persoonlijke cadeaus die je aan een vriend of vriendin kunt geven

Is jouw beste vriend of vriendin binnenkort jarig en wil je hem/haar iets persoonlijks geven? Een persoonlijk cadeau hoeft niet duur te zijn. Sterker nog, het is veel persoonlijker als je er tijd in hebt gestopt, dan wanneer je gewoon een cadeautje in de winkel gekocht hebt. In dit artikel geef ik je drie tips voor persoonlijke cadeaus, die vrij makkelijk door jou zelf te maken zijn. 

Maak een fotocollage met jullie mooiste foto’s

Als jullie al lang bevriend zijn, dan hebben jullie door de jaren heen waarschijnlijk heel wat foto’s gemaakt. Waarschijnlijk weet je van de helft van de foto’s niet eens meer dat hij bestaat. Juist daarom is het leuk om iets met die foto’s te doen voor de verjaardag van je vriend of vriendin. Nu kun je ervoor kiezen om een fotoboek te maken met alle leuke foto’s erin (tip: laat aan het einde ruimte over voor de foto’s die nog gaan komen), maar je kunt er ook voor kiezen om een collage te maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een grote fotolijst aan te schaffen, bijvoorbeeld een fotolijst 60×90, en jullie mooiste foto’s af te laten drukken. Plak de foto’s mooi in de lijst en klaar is je cadeau! 

Een pot met boodschappen

Nee, hiermee bedoel ik niet echt boodschappen die je in de winkel kunt kopen. Een pot met boodschappen is in dit geval letterlijk een pot die je kunt vullen met verschillende briefjes met boodschappen (die jij hebt voor je vriend of vriendin). Zo kan hij gevuld worden met allemaal lieve complimentjes voor je vriend of vriendin, maar ook leuke herinneringen van jullie samen. Zo wordt het een pot waar je vriend of vriendin iedere keer een briefje uit kan halen en deze kan lezen. 

Een bonnenboekje

Je hebt er misschien weleens van gehoord, het bonnenboekje. Het bonnenboekje wordt door vele mensen al gebruikt op verjaardagen omdat het gewoon superleuk is om te geven, maar ook om te krijgen. Het is eigenlijk niets meer dan een boekje die jij zelf hebt samengesteld van verschillende tegoedbonnen. Dit kunnen echte tegoedbonnen zijn van bestaande dingen, maar het is nog leuker om je eigen gepersonaliseerde bonnen te maken. Hier kun je bijvoorbeeld opzetten: ‘Tegoedbon voor 1 picknick in het park’. De ontvanger mag zelf kiezen wanneer hij/zij deze inzet en jij regelt de picknick.