Alles wat je moet weten voor het aanschaffen van velours behang!

behang velours

Behang is weer heel populair de laatste jaren en je hebt het in steeds meer verschillende soorten. Je hebt behang in verschillende kleuren en patronen, maar ook in verschillend materiaal. Velours behang is een erg opvallende behang soort. Dit behang velours is namelijk gemaakt van de stof fluweel. Fluweel is een zachte stof en het geeft dus ook een zachte en luxe uitstraling aan je woning. In dit artikel kom je nog meer te weten over velours behang en vertel ik je wat tips over hoe je het behang het beste kunt stylen in je interieur.

behang velours

Basisinformatie behang velours

Zoals ik net al verteld had is velours behang gemaakt van de stof fluweel. Doordat de fluwelen polen openstaan creëert het behang een zachte en exclusieve sfeer. Dit behang heeft zelfs een geluiddempende en isolerende werking. Ook is het behang in verschillende soorten en patronen te verkrijgen.

Integreer het materiaal in je interieur

Het is mooi als je de stof fluweel ook terug laat komen in de rest van je woning en niet alleen maar in het behang. Als je de stof integreert in je meubels of accessoires wordt alles in je woning mooi één geheel en krijg je geen losse onderdelen. Je moet een juiste balans zien te vinden in het materiaal gebruik. Het is namelijk ook weer niet de bedoeling dat je alle meubels en accessoires in de stof fluweel aanschaft. Dan zou het behang namelijk helemaal niet meer opvallen en komt het niet goed tot zijn recht. Het zou mooi zijn om bijvoorbeeld een fluwelen poefje, fluwelen sierkussens voor op de bank, fluwelen overgordijnen en een fluwelen lampenkap aan te schaffen. Zo zorg je voor een juiste balans. Je hebt dan het fluweel terug laten komen in de rest van het interieur, maar je hebt het dan wel mooi beperkt tot een aantal fluwelen items.

Ik hoop dat ik je voldoende heb kunnen informeren en dat je zelf ook velours behang aan gaat schaffen.