Balkonheken

Veilige balkonhekken

Een balkonhek is in wezen een veiligheidsvoorziening om te voorkomen dat mensen van balkons, dekken en veranda’s van commerciële gebouwen vallen. In de loop der jaren zijn er verschillende stijlen balkonhekken geïntroduceerd. Of u nu een nieuw huis koopt of van plan bent uw bestaande huis te verbouwen, het is belangrijk om goed te overwegen welk type balkonhek het meest geschikt is voor de woning. Hier zijn enkele tips die u zullen helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing. Over het algemeen worden balkonrelingsystemen gegroepeerd in vier typen: zelfdragende, niet-zelfdragende, laaghangende en hooghangende. Het verschil tussen deze vier typen is de manier waarop de reling aan het gebouw is bevestigd. Bij zelfdragende exemplaren worden de palen of balken meestal met bouten aan het gebouw bevestigd. Dergelijke systemen kunnen worden gebruikt in appartementen of kleine huizen met weinig bewoners.

Zelfdragende balkonleuningen

Zelfdragende balkonleuningen bestaan ​​uit een frame uit één stuk materiaal, meestal hout. Dit frame wordt direct aan de buitenzijde van het gebouw bevestigd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, zodat ze kunnen worden aangepast aan de specifieke ruimte van het gebouw. Bovendien bepalen de grootte van het frame en de dikte van het materiaal het gewicht dat nodig is om de leuningen te installeren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de belasting, hoe dikker het materiaal dat in de vangrail wordt gebruikt. Niet-zelfdragende balkonrelingsystemen gebruiken een systeem van kabels of touwen om de dekreling aan de zijkant van het gebouw te verbinden. Over het algemeen is een kabelrailing de handigste optie in vergelijking met andere railingsystemen.

De meest populaire ontwerpen

De meest populaire ontwerpen voor een balkonhek zijn de gebogen, vierkante en houten balustrades. Het gebogen type balkonleuning is het meest traditioneel en is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes. Voor vierkante en rechthoekige balkons kunt u de gebogen stijl gebruiken. De houten reling is het veiligst omdat er onderaan een lange plank aan vast zit. Het installeren van dit soort reling vereist echter deskundige hulp en is vrij duur.