Beton Ciré: De nieuwste trend in interieurontwerp

Je hebt het misschien al gezien op Instagram of Pinterest, die strakke en moderne uitstraling van beton ciré vloeren, muren en zelfs aanrechtbladen. Deze nieuwste trend in interieurontwerp verovert huizen stormenderhand met zijn strakke lijnen en minimalistische esthetiek. Maar wat is beton ciré precies? En welke andere looks kun je bereiken met dit veelzijdige materiaal? Lees verder om erachter te komen.


Wat is beton ciré?

Beton ciré is een soort micro-topping gemaakt van een mengsel van portlandcement, fijne toeslagstoffen, water, hulpstoffen en polymeerharsen. Eenmaal aangebracht op het gewenste oppervlak, laat men het 24 uur uitharden alvorens het te polijsten tot een hoge glans. Het eindresultaat is een slijtvaste betonstuc dat een glad, duurzaam oppervlak heeft en zowel mooi als onderhoudsarm is.

De oorsprong van Beton Ciré

Deze trend vindt zijn oorsprong in Europa, waar het al jaren wordt gebruikt in zowel commerciële als residentiële contexten. Het werd ongeveer 10 jaar geleden op de Noord-Amerikaanse markt geïntroduceerd, maar is pas de laatste jaren echt gaan aanslaan. Dankzij de sociale media worden steeds meer mensen zich bewust van dit unieke materiaal en de talloze manieren waarop het in huis kan worden gebruikt.

Verschillende looks bereiken met Beton Ciré

Een van de geweldige dingen van beton ciré is zijn veelzijdigheid. Afhankelijk van de gebruikte mix en de toegepaste applicatietechnieken kun je heel verschillende looks bereiken. Zo zal een sterker mengsel resulteren in een meer ondoorzichtige afwerking, terwijl een zachter mengsel wat van de onderliggende ondergrond doorlaat voor een natuurlijker uiterlijk. Je kunt ook verschillende pigmenten toevoegen om kleuren op maat te maken die passen bij het bestaande decor van je huis.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een manier om interesse en stijl toe te voegen aan het decor van je huis, kan beton ciré precies zijn wat je nodig hebt. Dit veelzijdige materiaal kan op verschillende manieren worden gebruikt om er heel anders uit te zien, zodat je gemakkelijk iets kunt vinden dat bij je persoonlijke smaak past. Dus waarom zou je beton ciré niet eens proberen? Je zou wel eens verbaasd kunnen zijn over wat je kunt bereiken.

Bron: Webshop voor Beton Ciré