Bouw een milieuvriendelijk dak

2groendak

Een goed groendak van groendaktotaal is voor de meeste Nederlanders erg in de mode. Daken worden, net als zonnepanelen, al geruime tijd dagelijks gebruikt. Maar nu is er iets compleet nieuws op de markt. Een groendak met zonnepanelen is perfect voor wie het beste van twee werelden wil. Dan moet je meteen denken aan een dak met veel groen en veel blauwe of zwarte panelen. Dan kun je denken aan deze combo, maar er zit nog veel bloed, zweet en tranen achter. Het vergt wat knowhow, maar wat moeten ze precies doen? Hoe combineer je een enorm groendak goed met een zonnestelsel?

Zonnepanelen installeren

Het opzetten van een enorm groendak was eigenlijk het moeilijkste van de hele reis. Als dat eenmaal klaar is, is het vrij eenvoudig, want het enige wat je hoeft te doen is de zonnepanelen neer te zetten. Plaats hiervoor een frame op het dak, vastgezet met bouten of  zware funderingspalen. Dit zorgt ervoor dat het paneel bij storm niet wegwaait. Als laatste wordt de plaat geplaatst. Nu kunt u doorgaan met het loskoppelen van het zonnepaneel.

Dakmontage en assemblage 

Natuurlijk moet u in de eerste plaats overwegen om een ​​groendak aan te leggen. Gebruik natuurlijk niet te veel sedum op uw dak. Groene daken hebben natuurlijk veel licht nodig. Sedum dient in meerdere lagen over het bestaande dak te worden aangebracht. Er zijn met name verschillende soorten afstotende vellen nodig om te voorkomen dat de wortels  uit het asfalt komen. Ten slotte heb je een grindgroeve nodig om alle regen die naar binnen sijpelt op te vangen. De dakdikte zal uiteindelijk  verdubbelen. Natuurlijk moet  de focus liggen op de bouw van uw eigendom, anders moet het passend zijn. U wordt naar uw eindbestemming gebracht, daarna heeft u uw eigen groendak met zonnepanelen.