De woontrend van nu: de industriële look

De trendwereld is altijd in beweging. Zo veranderen de woontrends ook continue. Van landelijk, klassiek, Victoriaans tot strak en modern. Tegenwoordig is de industriële look trending. Denk hierbij aan een strak en sober design. Grote ramen, een grijze keuken en een cement muur badkamer. Je kunt gemakkelijk industriële elementen in je huis toevoegen en je woning omtoveren tot een stoer optrekje. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Woonkamer & Keuken

Als je denkt dat jouw appartement het niet in huis heeft om een stoere industriële loft te worden, dan heb je het mis. Het is namelijk makkelijker dan je denkt. Bij een industriële hoef je je namelijk niet druk te maken om allerlei opsmuk toe te voegen. Less is more. Kies dus niet voor tientallen beeldjes, maar ga voor één vetplant. Ga voor neutrale kleuren en ruwe materialen om een stoer effect te creëren. Zet dus een robuuste kast in je woonkamer en zwarte stoelen in je eetkamer. Hiermee ademt je huis meteen een hele andere sfeer.

Andere vertrekken

Een industriële look staat niet alleen prachtig in de keuken en woonkamer, maar ook in je slaapkamer of badkamer. Met donkere en grijze tinten kom je al een heel end. Om een industrieel effect in je slaapkamer te krijgen kun je ervoor kiezen om een zwart bed van metaal neer te zetten en je bloemetjesdekbed te vervangen voor een simpel wit of grijs dekbed. Ook kun je je badkamer makkelijk omtoveren tot een industrieel kunstwerkje. Denk bijvoorbeeld aan een cement muur badkamer en zwevende wasbakken.

Hopelijk heb je in deze korte blog wat inspiratie op kunnen doen om jouw huis een make-over te geven! De industriële stijl lijkt in eerste instantie een beetje intimiderend, maar het is een stijl die bij elk huis past. Of het nu een tussenwoning, gezinswoning of villa is; ook in jouw woningen kun je makkelijk industriële elementen toevoegen!