Douchecabine: daar denk je vooraf goed over na

Wie denkt even een douchecabine te kopen, die komt bedrogen uit. Wil je namelijk een douchecabine kopen, dan moet je wel precies weten wat je wilt. Er is heel erg veel mogelijk namelijk en zomaar even een cabine kopen is er niet bij. Het ligt aan het soort douche dat je wenst en ook hoeveel ruimte je hebt. 

Schuifdeur als je wat minder ruimte tot je beschikking hebt

Een van de kwesties waarmee je te maken krijgt als je kiest voor een douchecabine is of je kiest voor een openslaande deur of een schuifdeur. Behalve een kwestie van smaak is het ook afhankelijk van de ruimte die je in de badkamer hebt. Heb je minder ruimte, dan wordt vaker gekozen voor een douchecabine met een schuifdeur. Daarbij dien je wel rekening te houden met het feit dat de opening ook wat kleiner is. Hoef je geen rekening te houden met de ruimte, dan kiezen mensen eerder voor openslaande deuren. 

Montage op de grond of een douchebak

Bij de douchecabine is het ook een kwestie van kiezen voor een douchebak of een douchecabine. Kies je voor montage op de grond of voor een douchebak. Een douchebak is wel gemakkelijker schoon te houden en ook het plaatsen is op die manier gemakkelijker. Als je iemand bent die hecht aan stijl en uitstraling, die zal eerder kiezen voor monteren op de grond. Je kunt dan de uitstraling van de vloer en wand volledig doortrekken in je douche. Bij deze keuze is het wel even opletten en te zorgen dat het water steeds in de juiste richting gaat stromen, in de meeste gevallen in de richting van het afvoerputje of de dakgoot. Je kunt nu in je douchecabine ook gebruik maken van een dorpel om stromend water tegen te houden.

Kies je voor een cabine met een geïntegreerde douche?

Kies je voor een douchecabine met of zonder geïntegreerde douche? Je kunt de cabine wel beschouwen als een soort van omhulsel waarbinnen de douche geplaatst wordt. Vaak wordt gekozen voor een constructie van glas. Wil je luxer, dan kies je voor een uitvoering met een geïntegreerde douche. Vaak kiezen mensen dan meteen ook voor massagejets, een plafonddouche en spiegels. Een dergelijke cabine past weer naadloos bij de wellness ervaring die je dan in de badkamer wilt creëren. 

Over de douchecabine denk je vooraf goed na

Een douchecabine is dus iets om vooraf goed over na te denken. Daarbij is de ruimte die je beschikbaar hebt wel een belangrijke factor bij de keuzes die je maakt. Zeker is dat douchecabines zich de laatste jaren zeer sterk ontwikkeld hebben en dat de kwaliteit als ook het aantal verschillende uitvoeringen steeds beter en groter wordt. Dat komt weer door de nieuwe positie van de badkamer. Mensen die de ruimte hebben, maken er steeds vaker een wellnessruimte van. Dat heeft dus ook weer invloed op de keuze voor de cabine. Bovendien blijft het ook simpelweg een kwestie van smaak.