Handig verhuizen met een verhuislift

Ga je binnenkort verhuizen naar een flat waar de lift niet geschikt is om te gebruiken voor de verhuizing? Dan is het handig om een verhuislift te huren of om een verhuisbedrijf in te huren die beschikt over een verhuislift. Vaak in de omgeving van Rotterdam wordt een verhuislift gebruikt door een verhuizer Rotterdam om alle spullen van degene die verhuist netjes zonder schade op de goede verdieping in het juiste appartement te krijgen. Het verhuizen gaat hierdoor een stuk makkelijker. Je hoeft niet elke keer de trap op en af te lopen om al je spullen in je appartement te krijgen. Als je een verhuislift wilt huren en je gaat verhuizen in Rotterdam kan je op internet de zoekterm ‘verhuislift huren Rotterdam’ intypen. Door deze zoekopdracht kom je waarschijnlijk verhuisbedrijf Rotterdam tegen deze bedrijven verhuren verhuist diensten en liften. 

Hoe een verhuislift werkt

Een verhuislift is speciaal gemaakt om zware spullen en meubels op te tillen en omhoog te brengen zoals een lift mensen omhoog en naar beneden helpt te komen. De verhuislift brengt de eigendommen naar de juiste hoogte waar de meubels eraf worden gehaald. Een verhuislift is gemaakt van sterk materiaal zoals metaal en sterke veringen speciaal om zware dingen op te tillen. Een verhuislift kan ook gebruikt worden voor in een huis als er meubels naar boven gebracht moeten worden die niet via de trap naar boven gebracht kunnen worden zoals een piano. 

Verschillende verhuisliften

Het verhuisbedrijf moet weten naar wat voor huis je gaat verhuizen en welke spullen er allemaal mee komen, zodat zij zelf de juiste lift mee kunnen nemen naar de verhuisplaats. Er zijn drie verschillende verhuisliften beschikbaar tot de verhuizers namelijk:

  • De opbouwlift
  • De motorlift
  • De elektronische lift

De meest compacte lift is de opbouwlift, deze lift heeft een grote bak waar de meubels in kunnen. Je kan deze lift elektrisch besturen dus moet hij aangesloten op een stroomaansluiting zijn voordat je hem kan gebruiken. Deze lift bereikt een hoogte tot 12 meter

De motorlift is de verhuislift met het grootste bereik. Deze lift haalt de hoogte van 30 meter. En heeft een vermogen om 300 kilo te dragen. Een piano kan dus met deze verhuislift verhuisd worden. Deze lift heeft als aandrijving benzine nodig om te kunnen functioneren. Hij is ook erg groot en kan dus niet makkelijk in een binnenstad worden gebruikt.

De elektronische lift heeft een iets kleinere bak waar meubels in kunnen, desondanks kan deze lift een hoogte van 20 meter halen. Het is de perfecte lift om in een drukke binnenstad mee te verhuizen. De lift werkt op elektriciteit en is dus milieuvriendelijker dan de motorlift.

Kosten om een verhuislift te huren

Een lift huren kost gemiddeld 55 euro per uur. Vaak is er een minimumbedrag vastgesteld wat je vooraf moet betalen. Bijvoorbeeld 120 euro voor twee uur een na die twee uur betaal je 55 euro. Het is meestal wel zo makkelijk om de bemanning erbij te huren en dit zorgt natuurlijk weer voor extra kosten.