Infrarood wandverwarming

infrarood wandverwarming

In tijden van bezuiniging kan het in je voordeel werken om een infrarood verwarming aan te schaffen. Deze verwarming kan bij verwarmen als bepaalde ruimtes erg koud aanvoelen en je de gewone centrale verwarming een paar graden lager wilt zetten. Het soort infrarood verwarming maakt gebruik van bepaald soort platen die stralingswarmte afgeeft op een bepaalde plek. Door vlakbij deze warmte te zitten, ervaar je een fijne temperatuur om je heen. De verwarming kan je op de vloer plaatsen, maar de voorkeur gaat uit naar ergens aan het plafond te hangen voor het beste resultaat qua warmte afgifte. Dus dan moet je gaan voor de infrarood wandverwarming.

infrarood wandverwarming

Voordelen

De infrarood verwarming heeft veel voordelen. Zo is het grootste voordeel dat het alleen stroom nodig heeft om te gaan werken en geen gas. Je kan dus de centrale verwarming lager zetten om het gasverbruik te doen minderen in combinatie met de infrarood verwarming. Juist nu het stroom nog steeds iets goedkoper is dan het gasverbruik kan dit gunstig zijn. Ook is het beter voor het milieu om minder gas te verbruiken. Het wordt ook wel duurzaam verwarmen genoemd. Ook verbruikt de verwarming via infrarood niet zodanig veel energie dat het niet uit kan binnen een huishouden. Nog een voordeel is dat de lucht hierbij niet wordt verwarmd, maar er stralingswarmte af wordt gegeven. Zo wordt je direct verwarmd en niet eerst de lucht.

Nadelen

Het enige nadeel is dat in de luchtstroming diverse stoffen, huisstofmijt en bacteriën de vrije loop krijgen en worden meegenomen. Hier kan je dan toch wel last van krijgen.

Andere optie

Woon je al in een volledig geïsoleerd huis en maak je al gebruik van zonnepanelen om stroom op te wekken? Dan kan het verstandig zijn een infrarode verwarming aan te schaffen binnenshuis om alle ruimten te verwarmen. Zo ben je natuurlijk nog energiezuiniger en milieubewuster bezig!

Dus wil je infrarood wandverwarming hebben? Dan is dit een verstandige keuze.