Koopgids voor plafondverlichting.

Een armatuur kan een kamerontwerp echt maken of breken. Het juiste armatuur moet passen bij de grootte van de kamer, je voorzien van het soort verlichting dat je nodig hebt en een aanvulling vormen op de andere designelementen. Hierbij plafondlampen, hanglampen of zelfs plafondlampen van rookglas.

Plafondverlichting gemonteerd op het plafond

Een plafondlamp die verzonken in het plafond of dicht tegen het plafond wordt gemonteerd, is ideaal voor middelgrote of grote kamers of lage plafonds. Deze armaturen zijn je beste opties als je omgevingslicht nodig hebt voor een hele kamer.

Hanglampen lijken enigszins op kroonluchters omdat ze laag hangen. Hanglampen bieden je echter maar één lichtbron. Een hangende plafondlamp kan een geweldige aanvulling zijn op een kamer waar je al een inbouwarmatuur hebt, als je extra verlichting wilt voor een specifieke ruimte. Je kunt ook meerdere hanglampen installeren voor een kleinere ruimte of om taakverlichting in verschillende ruimtes te bieden. Koop mini-hangers als je een gang of een andere kleine wilt verlichten. Minishangers zijn een geweldige manier om een ​​kamer visueel interessant te maken als je niet genoeg ruimte heeft om decorartikelen op te hangen. Omdat hanglampen doorgaans laag aan het plafond hangen, zullen deze armaturen erg opvallen en absoluut moeten passen bij de stijl van de kamer. Let op de grootte van de hanglamp, hoe lang hij blijft hangen en of het ontwerp overeenkomt met de stijl van de inrichting en decoratie die je al hebt.

Hanglampen met een thema kunnen een geweldige aanvulling zijn op een kinderkamer! Zoek naar verlichtingsarmaturen met een thema, zodat je hangers kunt vinden die zullen werken met de objecten die je al hebt geselecteerd om deze kamer te versieren.

Een andere unieke trends  is een plafondlamp van rookglas. Een plafondlamp van rookglas is een gave type plafondlamp. Het gebruikte materiaal, rookglas, is namelijk anders dan het soort glas dat normaal gesproken gebruikt worden voor onder andere plafondlampen. Rookglas is van zwart of bruin glas dat een soort effect geeft wat er op lijkt dat er daadwerkelijk rook in het glas bevindt.  Rookglas, dat ook wel is smoked glass wordt genoemd, is een terugkomende dat de laatste jaren weer populair is geworden.