Lampen webshop

Voor alle lampen die je maar nodig kunt hebben, kun je terecht bij deze webshop. Of je nu particulier of zakelijk op zoek bent naar lampen, ze hebben een oplossing voor iedereen. Er zijn lampen en peertjes te vinden, maar ook inbouwspots en lampen met spotfitting. Vrijwel alle lampen bij de webshop zijn LED. Dit is een duurzame optie, omdat LED lampen en langer mee gaan en minder energie verbruiken dan andere lampen. Ga naar de webshop om het hele aanbod aan lampen te bekijken.

Kleur van het licht

Waar moet je op letten of over nadenken bij het kopen van lampen? Dat verschilt natuurlijk per ruimte en functie. Wat altijd van belang is, is de kleur en sterkte van het licht. Dit wordt voor alle lampen uitgedrukt in Kelvin. Hoe hoger de K, hoe feller het licht. Een lamp van 4000K bijvoorbeeld is vergelijkbaar met natuurlijk daglicht. Ga je hierboven zitten met het cijfer, dan is het licht steeds witter. Hoe verder je onder die 4000K zit, hoe warmer het licht. Op de website vind je meer informatie over welk aantal K wat voor licht geeft. Daarnaast zijn er ook smartlampen waarbij je gekleurd licht kunt instellen.

Lampen voor buiten en in vochtige ruimtes

Behalve de kleur van het licht, is het bij lampen soms van belang om op de IP waarde te letten. Dit geldt met name voor badkamers en lampen die buiten geplaatst worden. Hoe hoger de IP waarde, hoe beter de lampen tegen nattigheid en stof kunnen. In een badkamer is een IP waarde van 44 voldoende. Lampen die veel regen over zich heen krijgen, zijn beter af met een IP65. Je vindt hierover nog meer informatie op de site.