Lening zonnepanelen

lening zonnepanelen

Lees over manieren om duurzaam bij te dragen met je woning of bedrijfspand. De gehele eurozone gaat de energietransitie in en veel gaat anders worden, nu al voor een lening zonnepanelen gaan en het pand zelf energie op laten wekken is interessant.

lening zonnepanelen

Geen uitstoot en fossiele brandstoffen meer

De opzet van de energietransitie is klimaatneutraal worden. Het is momenteel niet mogelijk om exact aan te geven hoe de energietransitie zal eindigen. Ga er maar vanuit dat we in de toekomst geen olie, gas, en kolen meer gebruiken om energie op te wekken. Een punt van discussie is uranium, die stof moet ook middels mijnbouw gewonnen worden, maar mogelijk blijft kernenergie bestaan. Een ander punt van discussie is het waterverbruik. Van de honderd liter leidingwater drink je drie liter op. Het overige gebruik je om schoon te maken, te douchen, en de WC door te spoelen. Spoelen we na de energietransitie onze toiletten door met opgevangen regenwater? Anders, vangen we water bij het afvoerputje van de douche op om het naar de stortbak te geleiden, en spoelen we dan daarmee de WC door? Concreet weet in feite niemand waar de energietransitie gaat eindigen, maar vaststaat dat het totaal anders gaat worden, dat de CO2 uitstoot teruggebracht moet worden tot nul.

Je kunt veel voor zijn door zelf op te wekken en op te vangen

Het ligt voor de hand dat je nu al veel kan doen. Anders dan windmolens maken zonnepanelen geen herrie, en panelen werken op zonlicht en niet op fossiele brandstoffen. Een lening zonnepanelen afsluiten is verdienen. De energierekening zal lager zijn, het pand is gelijk meer waard, en je hebt voordeel met de lage rente. Zonnepanelen hebben zeer zeker een terugverdienmodel. Deze lijn kun je doortrekken. Manieren om duurzaam bij te dragen met je huis kan ook de ouderwetse regenton terug betekenen. Dan kun je alvast de plantjes water geven met opgevangen regenwater, dan is dat maar klaar voor de toekomst. Enkel met water is er niet zo’n terugverdienmodel, het voordeel zal niet meer dan een tientje per jaar zijn.