Leuke ideeën voor een badkamer

badwand

De badkamer is niet alleen de plek waar je in de ochtend je tanden poetst. Wanneer je deze plek op een fijne manier inricht dan kan het een toevluchtsoord worden om heerlijk te ontspannen en jezelf eens lekker in de watten te leggen. In dit blog geven we je graag een aantal leuke ideeën om van jouw badkamer een gezellige en rustgevende ruimte te maken. Lees snel verder!

Tip 1: installeer een badwand

Heb je een bad in je badkamer? Kies er dan voor om een badwand te installeren. Dit is eigenlijk de moderne versie van een douchegordijn. Het zorgt namelijk dat er geen spatwater in de rest van je badkamer terecht komt. En zeg nou zelf: een natte badkamervloer draagt natuurlijk niet bij aan de relaxte sfeer die jij hier wilt creëren. Daarnaast is een badwand een stuk mooier en sfeervoller dan een douchegordijn. Ze zijn er in allerlei afmetingen en met verschillende designs. Zo is er altijd een die past bij het interieur van jouw badkamer. Bovendien geeft het op deze manier afsluiten van je bad een gevoel van knusheid en geborgenheid.

Tip 2: maak gebruik van textiel

Textiel is altijd een goede manier om sfeer te brengen in een ruimte, dus ook in je badkamer. Kies daarom handdoeken, een badmat en gastendoekjes in mooie kleuren of met interessante patronen. Op deze manier kun je mooie accenten toevoegen en worden het echte eyecatchers in het interieur van je badkamer.

badwand

Tip 3: ga voor groen

Planten zijn prachtige sfeermakers in je interieur. Bovendien zorgen ze ook nog voor een betere luchtkwaliteit. Met een paar groene planten maak je je badkamer meteen een stuk frisser en levendiger. In de badkamer heb je wel planten nodig die het goed doen in een vochtige en donkere ruimte. Deze planten kunnen hier goed tegen:

– Tilandsia

– Venushaar

– Lepelplant

– Aloë Vera

– Klimvijg

Tip 4: badkamer decoratie

Een badkamer kan een lastige plek zijn om te decoreren. Want wat voor items zet je hier nou neer? Onze tip: kies voor badkamerproducten in mooie printjes en kleuren. Dus functionele items die er ook nog mooi uit zien. Denk aan mooie flessen voor shampoo, zeepjes of bruisballen. Ook met kaarsjes, geurstokjes en spiegels doen het altijd goed.