Minder stoken en meer comfort

raampje

Comfort wil je zowel zomer en winter in je woning hebben, in de winter moet de warmte niet naar buiten omdat je enkel glas hebt. Maar in de zomer wil je ook niet dat de warmte binnenkomt, met HR++ glas is het in de winter comfortabel warm en de zomer blijft de warmte buiten de deur. Bijkomend voordeel is tevens dat je energierekening minder wordt, en je meewerkt aan een schoner milieu want je stookt ook minder. Heb je nog enkel glas in je woning dan loont het zeker dit te vervangen voor dubbel glas, op alle fronten is dit beter.

Bespaar kosten

Het is niet verwonderlijk dat je minder stookt als je enkel glas met HR++ glas vervangt, na onderzoek is gebleken dat een hoekwoning van 25M2 380 euro per jaar bespaart op stookkosten. Heb je al dubbelglas dan is deze besparing ongeveer 150 euro, wel is het zaak om goed te kijken of het nieuwe glas in je kozijnen past. Misschien moeten de sponningen dieper worden uitgefreesd om meer ruimte te maken voor het glas, echter is het nemen van nieuwe isolerende kozijnen natuurlijk nog beter. Op deze manier weet je zeker dat je een maximaal rendement behaalt. 

hr++ glas

Goede investering

Je merkt het direct wanneer je HR++ glas hebt geplaatst in je woning, je hebt minder geluid en de warmte blijft veel meer in je woning waardoor het warmer blijft. Had je met enkel glas last van beslagen ramen, dan is dit ook direct verleden tijd. Het is best een hele investering om in een keer te betalen, maar ieder jaar zie je dit terug aan de hand van je energierekening. Meerwaarde voor je woning is ook een belangrijk punt, hoe beter je energielabel is hoe meer je woning waard is. Dan hebben we het nog niet gehad over een beter milieu door minder stoken.