Overlast van lekkage op zolder? Neem snel contact op met een lekdetectiebedrijf

daklekkage

Wanneer je in het bezit bent van een eigen woning, dan herken je het ongetwijfeld dat er altijd wel iets te repareren of te verbeteren valt. Gelukkig komt er bij lang niet al deze kleine en grotere gebreken haast kijken. Veel problemen kunnen dus best een tijdje wachten voordat je ze oplost. Er zijn echter ook zaken die om snelle actie vragen. Het mag duidelijk zijn dat een daklekkage onder deze laatste categorie valt. Als het regenwater met druppels of stralen tegelijk binnenvalt, dan moet dat natuurlijk onmiddellijk bestreden worden. Maar ook als er slechts sprake is van wat naar binnen sijpelend water kun je maar beter vlug actie ondernemen. Besef je namelijk dat het water al een hele weg door je dak heeft afgelegd voordat het zichtbaar is voor jou. Voor het bestrijden van zowel de symptomen als het probleem zelf kun je uitstekend terecht bij een lekdetectiebedrijf. Het detecteren van zo’n lek gebeurt bij voorkeur door middel van infrarood.

daklekkage

Waarom ontstaan daklekkages eigenlijk?

Ook als een lekkage nu ver weg lijkt is het essentieel om te weten hoe je kunt voorkomen dat het überhaupt ooit zo ver komt. Welnu, daklekkages worden meestal door de volgende dingen veroorzaakt:

  • De dakbedekking die ooit is aangebracht was niet van een goede kwaliteit.
  • De dakbedekking is al tientallen jaren oud en daardoor versleten.
  • De dakbedekking is niet op de correcte manier aangebracht.
  • Je dak is niet vaak of goed genoeg tussentijds geïnspecteerd, waardoor beschadigingen over het hoofd zijn gezien.
  • Je wist dat er schade was aan je dak, maar je hebt verzuimd deze schade te laten herstellen.

Het mag duidelijk zijn: als woningeigenaar kun je mogelijk voorkomen dat je een daklekkage krijgt. Door hoe dan ook regelmatig dakinspecties te laten uitvoeren en schade meteen te herstellen maak je de kans op lekkages hoe dan ook een stuk kleiner.