Vakantie tips voor in Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia is een eiland in het westen van Griekenland, gelegen in de Ionische Zee. Het ligt ten noorden van het eiland Zakynthos en net ten zuiden van het eiland Lefkas. De hoofdstad van het eiland is Argostoli en dat ligt in het westen van het eiland, ook aan de zee. Het eiland heeft meer dan 40.000 inwoners en het heeft hete, droge zomers. Door de temperatuur is het een populaire bestemming voor zomervakanties.

Kefalonia

Bezienswaardigheden

Kefalonia heeft zeker veel bezienswaardigheden te bieden. De dorpjes Assos en Fiskardo zijn hier een voorbeeld van. Deze pittoreske havenplaatsjes met enorm veel faciliteiten voor toeristen. Fiskardo is een plaatsje dat beschermd is met een mondaine uitstraling. Het is erg populair onder zeilers en andere watersporters en het haventje ligt ook vol met zeilboten. Het centrum bestaat uit smalle straatjes en kleurrijke huisjes waardoor je een erg leuke en warme sfeer krijgt van dit dorpje. De straatjes zijn vaak gevuld met leuke boetiekjes en barretjes die zeker een bezoekje waard zijn. 

Stranden

Naast de bezienswaardigheden, kun je ook lekker zonnen in Kefalonia. Het mooiste strand is Myrtos beach en dit is ook een erg druk strand in de zomermaanden. Het ligt in een baai met felblauw water en bestaat uit kiezels wat het water erg helder maakt. Wat kleinere zandstranden zijn bijvoorbeeld Antisamos en Petani. Deze zijn omgeven door groene heuvels wat prachtig is om te zien. Hier zijn wat hogere golven, dus het is minder geschikt voor kinderen. Hier zijn wel erg goede faciliteiten en erg mooi uitzicht.