Voordelen van zonnepanelen
Zonnepanelen zijn een populaire vorm van groene energie. Ze zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Al zien ze er qua uiterlijk misschien niet heel mooi uit ze hebben wel een heel aantal andere noemenswaardige voordelen.
Hoe werken zonnepanelen?
Het is niks nieuws meer dat je door zonnepanelen energie op kunt wekken. Maar hoe werkt dit nu precies? De zonnepanelen worden op een plek gelegd waar de zonnestralen de panelen makkelijk kunnen bereiken. Wanneer dit gebeurt wordt er spanning opgewekt in de bovenste laag van de panelen. Deze spanning wordt vervolgens in het paneel omgezet naar elektriciteit. Deze elektriciteit gaat vervolgens naar een omvormer, die de gelijkspanning omzet naar wisselspanning. Op deze manier is de elektriciteit dus klaar voor gebruik.
De voor- en nadelen van zonnepanelen
Zoals hierboven is uitgelegd wek je dus je eigen energie op, hierdoor zul je minder hoeven te betalen aan de energieleverancier. Zonnepanelen zijn een grote investering dit zul je dus eerst terug moeten verdienen. Over het algemeen geldt dat je na ongeveer 7 a 8 jaar winst gaat maken. Een ander voordeel is dat bij het opwekken geen CO2 vrijkomt je maakt dus gebruik van schone energie. Dit is dus ook nog eens goed voor het milieu! Wanneer je ervoor kiest om te investeren in zonnepanelen zal de waarde van je huis stijgen. Dit komt doordat je een hoger energielabel krijgt wanneer je zonnepanelen aanschaft.
Zoals al eerder werd benoemd zal je de zonnepanelen niet nemen omdat ze mooi op het dak liggen. Al worden zonnepanelen wel steeds mooier. Het is natuurlijk belangrijk dat je dak geschikt is, een aantal eisen zijn bijvoorbeeld dat er minimaal 10 meter oppervlak beschikbaar moet zijn en dat de panelen moeten kunnen richten naar het zuiden.
Ben je overtuigd dat het aanschaffen van zonnepanelen een goede investering is? Neem dan eens een kijkje bij een bedrijf uit Losser. Zij zijn gespecialiseerd in het leggen van zonnepanelen en kunnen goed advies geven wanneer er nog twijfels zijn.