Waarom screens ideaal zijn voor een overkapping

Heb je wel eens last van de zon of wind als je even lekker aan het genieten bent en een boek aan het lezen of aan het relaxen bent met de benen omhoog. Als je lang in de zon zit krijg je het vaak benauwd en ga je naar binnen. Hé balen je zat net zo lekker buiten en nu ben je eigenlijk te warm wat niet heel fijn is, dus ging je maar naar binnen. De zonwerende screens kunnen dit probleem voor je oplossen.

Wat zijn screens?

Screens zijn soort rolluiken, maar dan van een bepaald doek gemaakt om de zon en wind tegen te houden als je buiten op een terras zit. Deze screens worden vaak gebruikt als een soort parasol wat automatisch in en uitgeschoven kan worden. Een screen houd je zomers lekker uit de warmte als je hem uitgeschoven hebt. Het houdt je uit de zon en geeft je dus schaduw op je terras. De screens zijn meestal aan de muur van je huis vastgemaakt waar de meeste mensen ook hun terras in de tuin hebben staan. De screens zijn heel handig voor op de warme en zonnige dagen.

Hoe werken de screens?

Nu wil je ook weten hoe deze screens nou in zijn werking gaat. Een screen heeft twee geleiders waar het doek tussen is gespannen. Dit doek wordt expres strakgespannen voor een mooi design. Het doek zelf is zonwerend. De functie van de screens is om uit geschoven te worden wanneer er te veel zon of wind is terwijl je lekker op het tuinterras kan blijven zitten. Dit doek zorgt ervoor dat je weinig tot geen zoninval of wind meer krijgt op het terras. De screens kunnen automatisch worden bediend op afstand. Dit gebeurd doormiddel van een afstandsbediening of je eigen mobiele telefoon via een speciale app die je kan downloaden via de Play- of appstore. De screens kunnen aan elkaar verbonden worden dat je meerde screens of rolluiken zoals de Heroal rolluiken op hetzelfde moment in een keer omhoog of naar beneden kunnen gaan. Als het doek naar beneden is biedt het een koele plek met schaduw.

Ideaal voor de overkapping

Screens zijn ideaal voor een overkapping van bijvoorbeeld een terras. Deze screens zorgen voor weinig tot geen last meer van de zon en wind. De screens kunnen aan de overkapping worden gevestigd en met dezelfde beweging als de overkapping uit- en inschuiven. Screens voor overkapping zijn vooral handig in de zomer voor het tegenhouden van de zon. De overkapping staat er al voor je terras dus zal er geen wind zijn, maar wel de zon die soms vervelend vel en warm op je kan schijnen. Daarom zijn de screens ideaal om over je overkapping te plaatsen. De doeken houden de zon hardnekkig tegen zodat jij rustig buiten kan blijven zitten.

Hieronder staan een aantal voordelen van screens:

  • Geen vervelende zon meer.
  • Geen vervelende wind meer.
  • Het creëert een plaats van schaduw.
  • Je hebt meer privacy