Zelf een speeltafel maken of een speeltafel kopen?

Een speeltafel brengt altijd veel plezier met zich mee voor de kinderen. Of het kind in jezelf. Je zou er zelf een kunnen maken met de volgende stappen. Natuurlijk is er een kopen makkelijker en scheelt tijd. Maar het en leuke activiteit om samen te doen met je zoon of dochter. En je kan je eigen stijl geven aan jou creatie. Ook maakt dit het veel persoonlijker.


Hoe maak je een speeltafel

Een kindertafel is niet zo heel ingewikkeld, terwijl je kan er wel veel mee doen. Zo kan je jouw kind een eigen plekje geven om te spelen of te tekenen. Daarnaast geef je ze hun eigen opberg ruimte waar ze nooit hun speelgoed kwijt zullen raken. Maar hoe maak je het dan?
Je begint net als bij al het andere wat je moet maken bij de materialen. Je kan het doen van hout wat je in je schuur hebt liggen, of je koopt wat bij de dichtstbijzijnde bouwwinkel. Als je de tafel wilt decoreren kan je dat doen met stiften of doeken. Daarnaast is het verstandig om de zijkanten te bekleden met stoffen zodat dit het zachter en veiliger maakt voor jouw kind.
Mocht je nou alles nog nodig hebben en je wilt niet te veel geld uit geven hieraan? Kijk even op internet waar je het goedkoopst de benodigde materialen kan kopen. Zoals steigerhout op Marktplaats of een andere veilingsite.

Het maken van de tafel zal een klusje worden. Je begint uiteraard met het afmeten van hoe groot jij het wilt hebben. En ook de hoogte. Denk er ook aan dat je misschien een middenstuk wilt hebben waar lades in geplaats kunnen worden als opberg ruimte. Na dat je alles hebt gemeten en je de materialen hebt bij elkaar gehaald. Wordt het tijd voor een bouwtekening. Op je bouwtekening ga jij een model tekenen over hoe het eruit moet komen te zien.
Een leuk idee is beginnen met vier kleine verhogingen die als onderste poten bedoeld zijn. Op deze vier poten doe je een grote houten plaat die precies past over de verhogingen. Dit is de opslag ruimte. Vervolgens maak je nog vier poten die wat langer zijn en monteer je deze op de hoeken van de onderste houten vlak. Zorg dat het ook genoeg is zodat er lades of kleine kistjes onder kunnen. Dan is het nu tijd voor de laatste laag. De bovenkant van jouw speeltafel. Dit kan wat uitsteken aan alle kanten voor een grotere oppervlakte.

Als einde is het slim om de randen en punten ene beetje af te schuren. Zo is het veiliger voor je kind en kan het geen scherpe kanten tegen zijn of haar hoofd krijgt. Het is dan misschien nog leuk om er een kleedje over heen te leggen. Of de tafel zelf te versieren met een aantal kleurtjes. Je hebt nu je eigen steigerhout speeltafel gemaakt!

Er een kopen


Lijkt dit je te veel werk? Of je hebt de vaardigheden niet. Dan kan je een gewoon een kopen natuurlijk. Op internet zijn er genoeg speeltafel kind te vinden. Deze zullen meer kosten dan het zelf maken.